Київ
26 січня 2017
У Києві камери відеоспостереження допомогли викрили зловмисника, який інсценував розбійний напад (відео)
27-річний чоловік залучив «акторів», щоб привласнити 207 тис. грн.
news-image

До чергової частини надійшло повідомлення про те, що невідомі особи на темному автомобілі «підрізали» машину киянина і, погрожуючи зброєю, відкрито заволоділи пакетом із грошима, передає «Є!» із посиланням на столичну поліцію.

На місці події 27-річний власник «Daewoo Lanos» розповів правоохоронцям, що є перевізником, а 39-річний киянин останнім часом постійно користується його послугами. Сьогодні клієнт попросив доставити пакет до центрального автовокзалу і передати знайомій жінці. Водій поклав пакунок поруч на пасажирське сидіння і поїхав.

Правоохоронцям він розповів, що на Залізничному шосе «Lanos» обігнав «Mercedes-Benz» і перегородив йому дорогу. Із німецького авто вийшов чоловік у камуфляжному одязі з капюшоном та медичній масці на обличчі і направив пістолет у сторону «Daewoo».

Потерпілий зі страху закрив обличчя і почув звук пострілу та тріск скла.

Після зловмисник розбив прикладом вікно правих передніх дверцят і забрав пакунок. Нападник із викраденим відразу поїхав у напрямку станції метро «Либідська». Потерпілий помітив, що номерні знаки німецького автомобіля належать одній із сусідніх держав, - йдеться в повідомленні поліції.

 

Він зателефонував поліції та клієнту і розповів про подію. Згодом власник пакету повідомив правоохоронцям, що там були гроші - 207 тисяч гривень, які передавалися як завдаток для придбання нерухомості.

Слідчо-оперативна група дослідила місце події, однак ні куль, ні гільз не знайшла.

Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо встановлення всіх обставин події, пошуку зловмисників та автомобіля, на якому вони пересувалися. Неподалік вилучили записи з камер відеонагляду.

У результаті слідчих дій працівники Печерського управління поліції встановили, що потерпілий інсценував розбійний напад. Чоловік завчасно спланував «повідомлення про злочин», залучив «акторів», тож самого правопорушення насправді не було.

Ці дані також підтверджуються вилученим відеозаписом із камер відеоспостереження. На них зафіксовані маневри «Daewoo Lanos» та німецького авто, а також факт спілкування співучасників, - повідомили у відомстві.

Зрозумівши, що його викрили, 27- річний чоловік повернув кошти власнику та вирішив співпрацювати зі слідством, надав покази та визнав свою провину.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 383 (Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), у рамках якого чоловікові повідомили про підозру. Йому загрожує до 5-ти років позбавлення волі.