Україна
26 січня 2017
«Такі акції не додають позитиву»: Росія використовує блокаду Донбасу як привід звинуватити Україну в геноциді - Тука
Оголошена представниками батальйонів МВС та НГУ блокада в окупованій частині Донбасу може бути використана російською пропагандою.
news-image

Заступник міністра у справах тимчасово окупованих територій Георгій Тука заявив, що оголошена представниками батальйонів МВС та НГУ блокада в окупованій частині Донбасу може бути використана російською пропагандою для звинувачення України у геноциді населення, передає «Є!», посилаючись на НВ.

«Такі акції не додають позитиву. Повна брехня, що такі дії підтримують усі. Усіма наслідками, медійною активністю будуть користатися в першу чергу росіяни. Це 100%. З одного боку, вони будуть демонструвати це на неконтрольованих територіях, показувати: «Посмотрите! Хунта желает заморить вас голодом, жаждой – уничтожить!». Мобілізують таким чином населення, яке проживає на непідконтрольних територіях, до вступу у лави «народной армии», – каже Тука.

За його словами, ймовірний ще небезпечний поворот подій. Інформація, приправлена російським інформаційним соусом, буде подаватися на зовні.

«В цивілізованому світі існує поняття гуманітарного права, права людини. І ці права є засадничими в Європі і США. Коли російські пропагандисти почнуть піднімати інформаційну хвилю навколо цих подій, висвітлюючи їх, як порушення гуманітарних прав, як «геноцид против мирного населения» - ми можемо наразитися на серйозні наслідки у розрізі міжнародної підтримки України у цілому», - попереджує Тука.

Він також закликав не забувати те, що вже було, приміром, скориставшись перекриттям надходження води на анексований Росією Кримський півострів, Росія вже подала позов до Міжнародного кримінального суду, намагаючись визнати цю дію актом геноциду. Бо забезпечення водою є гуманітарною складовою. І відмова це робити – гуманітарний злочин. Залишається сподіватися, що РФ програє справу.