Політика
27 січня 2017
У Держдумі РФ виступили з територіальними претензіями до Казахстану та України
Деякі парламентарії РФ забажали повернутися "до кордонів держави російської."
news-image

Як передає УНІАН, так званий депутат Держдуми від тимчасово окупованого Росією Криму Павло Шперов на засіданні круглого столу в нижній палаті російського парламенту з проблем російських співвітчизників заявив:

Ми велика країна і повинні захищати свої інтереси по всьому світу всіма доступними силами. Сил у нас достатньо, потрібно вести пропаганду, не все втрачено в так званих країнах близького зарубіжжя, - заявив він, передає «Є!»

На думку Шперова, "коли ми, наприклад, у Казахстані називаємо наших співвітчизників діаспорою, то це наші землі, які тимчасово відірвані. Кордони не вічні, і ми повернемося до кордонів держави російської. Це буде найближчим часом".

Він упевнений, що не можна називати "співвітчизників у близькому зарубіжжі" "діаспорою", оскільки таким чином їх "відрізають від РФ, зрівнюючи зі співвітчизниками в Австралії".

Те, що споконвіку наше, воно наше. Південний Урал, Південний Сибір - це наші землі, військо Донське, Новоросія, Малоросія - це наші землі, і ми повинні вести політику, щоб ці землі повернулися, - заявив Шперов.

Також він вважає, що РФ "втратила Україну як братню державу", і "виростили там наших ворогів". При цьому, стверджує Шперов, з Криму "вигнали кримчан, які підтримували ідеї "Правого сектору".

Читайте також: У Києві подружжя домушників на очах у поліцейських пограбувало квартиру
Читайте також: ОБСЄ: Обидві сторони порушують Мінські угоди під Станицею Луганською (відео)
Читайте також: У Слов'янську мати залишила дітей у холодному домі без їжі