Політика
28 січня 2017
Маккейн про зняття санкцій проти РФ: Заради національної безпеки США, сподіваюся, Трамп покладе край цим спекуляціям
Якщо президент США Дональд Трамп не відмовиться від курсу на зняття санкцій, їх законодавчо закріплять в Сенаті.
news-image

Сенатор США Джон Маккейн прокоментував в Facebook чутки про те, що адміністрація президента США Дональда Трампа обговорює питання зняття санкцій з Росії, повідомляє «Є!».

Заради національної безпеки Америки і наших союзників, я сподіваюся, президент Трамп покладе край цим спекуляціям і відмовиться від такого безрозсудного курсу. Якщо він цього не зробить, я буду працювати з моїми колегами для кодифікації санкцій проти Росії в закон, - зазначив він.

Маккейн підкреслив, що тільки за останні три роки під керівництвом президента Володимира Путіна Росія вторглася в Україну, анексувала Крим, загрожувала союзникам США по НАТО і зробила військове втручання в Сирії. Він нагадав, що війна Росії в Україні забрала життя понад 10 тис. Українських військовослужбовців і цивільних осіб, а також поставила зброю, за допомогою якого був збитий рейс MH17.

Найбільшою кричущою демонстрацією зневаги і неповаги до нашої нації Путіна стало навмисне втручання Росії в наші останні президентські вибори з кібератаками і кампанією з дезінформації, покликаної послабити Америку і дискредитувати західні цінності, - продовжив він.

Сенатор зазначив, що кожен з останніх трьох президентів США покладав великі надії на побудову партнерських відносин з Росією, однак всі ці спроби виявилися невдалими.

Не через відсутність доброї волі і зусиль з боку США, а тому, що Путін хоче бути нашим ворогом. Він потребує нас в якості свого ворога. Він ніколи не буде нашим партнером, в тому числі в боротьбі з ІГІЛ. Він вважає , що зміцнення Росії означає ослаблення Америки. Президент Трамп повинен пам'ятати про це, коли він говорить з Путіним. він повинен пам'ятати про те, що людина на іншому кінці лінії є вбивцею і бандитом, який прагне підірвати американські інтереси національної безпеки на кожному кроці. Думати інакше для нашого верховного головнокомандувача було б наївно і небезпечно, - підсумував Маккейн.