Війна
28 січня 2017
ОБСЄ продовжила роботу спостерігачів на російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк»
Мандат спостерігачів ОБСЄ на кордоні продовжили на три місяці.
news-image

Постійна рада Організації з безпеки і співпраці в Європі продовжила мандат спостерігачів ОБСЄ на російсько-українському кордоні.

Про це йдеться в повідомленні на сайті організації, передає «Є!».

Мандати місії спостерігачів ОБСЄ на російському кордоні на постах" Гуково "і" Донецьк "оновлені сьогодні за рішенням постійної ради ОБСЄ, - уточнили в ОБСЄ.

Місія складається з 20 цивільних спостерігачів і функціонує окремо від спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Мандат спостерігачів на кордоні продовжується терміном на три місяці.

Збройний конфлікт на сході України почався в квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України і проросійськими бойовиками, які контролюють частину Луганської та Донецької областей.

Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року в відповідно до рішення постійної ради ОБСЄ. СММ є неозброєний цивільною місією, яка працює у всіх регіонах України і спостерігає за ситуацією. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь в переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Мандат місії був продовжений до кінця березня 2017 року.