Світ
29 січня 2017
Кремль робить ставку на руйнування України зсередини, – політолог
Україні треба готуватися до можливої зміни формату Нормандських переговорів з об'єктивних причин.
news-image

На думку директора Центру суспільних відносин Євгена Магди, демонстрація готовності Росії до вторгнення в Україну – далеко не новий фактор політики Москви щодо нашої держави. Зараз "рішучість" Кремля підігрівається зміною влади у Вашингтоні та тривожними для України тенденціями всередині провідних країн ЄС, де набирають силу проросійські політики.

Про це Магда розповів у коментарі сайту "24", передає «Є!».

Однак я переконаний, що Кремль все ж робить ставку на руйнування України зсередини, усвідомлюючи, що позитивні зміни всередині нашої країни зроблять її сильнішою. Вочевидь, що на нас очікує немало психологічних атак з боку Росії, тому нашим політикам треба якнайшвидше формувати національні інтереси та відстоювати їх, – зазначає політолог.

За його словами, Україні треба готуватися до можливої зміни формату Нормандських переговорів з об'єктивних причин. Необхідно шукати нові напрацювання, нових потенційних учасників переговорного процесу.

Проте варто розуміти, що переговори по врегулюванню ситуації на Донбасі будуть плідними лише за участі Росії. Тому Нормандський формат зарано ховати, – зауважив Магда.