Суспільство
29 січня 2017
АТО була спочатку неправильно спланована, – генерал
Сили АТО "дозволили" бойовику Ігорю Гіркіну "Стрєлкову" захопити Донецьк.
news-image

Війна на Донбасі була потрібна для того, щоб списати на неї всі проблеми.

Про це розповів колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Юрій Думанський в інтерв'ю "Апострофу", передає «Є!».

За словами військового, те, що сили АТО "дозволили" бойовику Ігорю Гіркіну "Стрєлкову" захопити Донецьк – було неправильно.

Його потрібно було взяти в кільце. Я вважаю, що АТО спочатку була неправильно спланована. Ми не закріпилися в основних адміністративних центрах – Донецьку і Луганську, не закрили державний кордон. Ми зосередилися на дрібних населених пунктах, – наголосив він.

Також генерал-лейтенант вважає, що війна на сході України була потрібна для того, щоб списати на неї всі проблеми у державі.

Це, наприклад, непроведення реформ, які в той час потрібно було проводити. По-друге, думаю, були якісь зовнішні двосторонні домовленості, які заважали вирішенню конфлікту, – сказав Думанський.

Він додав, що міжнародні санкції, введені щодо Росії через анексію Криму, є дуже складними для Кремля.

Деякі українські політики зараз висловлюють таку думку, що Україні необхідно відмовитися від претензій на Крим, якщо ми хочемо повернути Донбас. Адже якщо Донбасом ще залишаються шанси домовитися з РФ, то навряд чи по Криму Путін взагалі буде щось обговорювати. Як тоді повернути Крим? – сказав Юрій Думанський.