Суспільство
30 січня 2017
У Білій Церкві 9-річний хлопчик втік з полону та на маршрутці повернувся додому
Викрадачі залишили родичам записку: "Якщо потрібна дитина - треба підготувати 10 тис. гривень".
news-image

Працівники Білоцерківської поліції затримали 30-річного чоловіка та його спільника, які за попередньою змовою у місті Біла Церква викрали 9-річного хлопця та вимагали у родичів за нього викуп у 10 тисяч гривень, передає «Є!» із посиланням на поліцію Київщини.

Вчора, 29 січня, увечері до Білоцерківського відділу поліції звернулась місцева пенсіонерка та повідомила, що цього ж дня її онук пішов з дому гратися у двір та зник. Крім цього, жінці підкинули записку з текстом: «Якщо потрібна дитина, то треба підготувати 10 тис. гривень до дванадцятої ночі», - повідомили у поліції.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що до скоєння даного злочину причетний 30-річний житель смт Гребінки, Васильківського району.

З’ясувалося, що чоловік шляхом обману заманив хлопця до себе додому, де разом з спільником зв’язали його і насильно утримували, вимагаючи від родичів за його звільнення викуп у 10 тисяч гривень. Однак, 9-річний хлопчик, за відсутності зловмисників сам звільнився з полону та на маршрутному таксі повернувся додому, - розповіли у відомстві.

Наразі правоохоронці затримали вимагача та його спільника за ст. 208 КПК України, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Читайте також: Тигр загриз відвідувача зоопарку в Китаї
Читайте також: В Києві застрелився співробітник СБУ
Читайте також: Новою «Міс Всесвіту» стала француженка (фото)