Світ
30 січня 2017
«Наказ від Бога»: нігерійський проповідник після смерті залишив 130 дружин і 203 дитини
Незабаром дітей буде ще більше: деякі дружини вагітні.
news-image

У Нігерії помер 93-річний мусульманський проповідник Мохаммед Белло Абубакар (Mohammed Bello Abubakar), у якого, за різними даними, було від 86 до 130 дружин. Про це в понеділок, 30 січня, повідомляє BBC News, передає «Є!»

У неділю знаменитого багатоженця поховали при великому скупченні народу в місті Біда, розташованому в центральній частині Нігерії.

Він попереджав нас, що ми повинні остерігатися перелюбу, але можемо брати стільки дружин, скільки зуміємо, тому що це "халяль" в очах Аллаха, - заявив асистент проповідника Алхаджі Мутаірі Салавудін Белло (Alhaji Mutairu Salawudeen Bello) виданню Vanguard.

BBC News відзначає, що в 2008 році у Белло було 86 дружин, і цитує нігерійську газету Daily Trust, яка стверджує, що з тих пір їх число виросло до 130. Видання Vanguard пише, що у проповідника було понад 90 дружин. За даними Independent, за своє життя він одружився 107 раз, але з десятьма дружинами встиг розлучитися.

Daily Trust нарахувала у старця 203 дитини. Незабаром їх може стати ще більше: деякі дружини все ще вагітні.

BBC News поспілкувалася з жінками, що вийшли заміж за підстаркуватого проповідника. Ганіат Мохаммед Белло (Ganiat Mohammed Bello) розповіла, що вчилася в старших класах, коли мати відвела її до Белло для консультації. Він зробив їй пропозицію, і хоча дівчина намагалася відмовитися, багатоженець наполіг, що це наказ, отриманий безпосередньо від Бога.

У 2008 році повідомлялося, що Мохаммед Белло Абубакар заарештований за порушення законів шаріату, які дозволяють мусульманам мати не більше чотирьох дружин. Пізніше з нього зняли звинувачення в незаконному вступі в шлюб і звільнили.

Читайте також: Екс-секретарка Йозефа Геббельса померла в Мюнхені
Читайте також: Асад потрапив у лікарню та «прикутий до ліжка» - ЗМІ
Читайте також: Каменських зробили операцію на обох ногах