Війна
31 січня 2017
Порошенко скликає екстренне засідання у зв'язку із подіями в Авдіївці
В результаті боїв за Авдіївку 29 січня, які за даними штабу, тривали безперервно протягом 19 годин, п'ятеро українських військових загинули, ще 14 отримали поранення і травми.
news-image

Президент Петро Порошенко доручив провести екстрене засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі через ескалацію в Авдіївці. Про це в ефірі 5 каналу заявив заступник голови Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

"Буквально тільки що президент доручив ініціювати скликання надзвичайного засідання Тристоронньої контактної групи в будь-якому режимі, а також у режимі відеоконференції, щоб обговорити ту ситуацію, критичну, яка складається навколо Авдіївки", - зазначив Єлісєєв.

Наступна зустріч Тристоронньої контактної групи в Мінську була запланована на 1 лютого. За словами Єлісєєва, надзвичайне засідання ТКГ може відбутися до запланованої дати.

"Є інформація, що в зв'язку з обстрілами була зруйнована критично важлива інфраструктура міста і загроза гуманітарної катастрофи у зв'язку з ескалацією навколо Авдіївки", - розповів Єлісєєв про ситуацію в Авдіївці.

Раніше прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що Порошенко перервав свій візит до Німеччини через надзвичайну ситуацію в Донбасі. За словами Цеголоко, ситуація в Авдіївці межує з гуманітарною катастрофою.

Вчора, 29 січня, в зоні АТО на донецькому напрямку ситуація поблизу Авдіївки різко погіршилася. Близько 5:00 ранку окупанти почали масовані обстріли українських позицій. В результаті боїв за Авдіївку 29 січня, які за даними штабу, тривали безперервно протягом 19 годин, п'ятеро українських військових загинули, ще 14 отримали поранення і травми.

Сьогодні, 30 січня, внаслідок триваючих боїв поблизу Авдіївки, троє українських військових загинули, ще 20 постраждали.

Читайте також: «Локальний апокаліпсис»: бойовики пошкодили лінію електропередач в Авдіївці