Події
1 лютого 2017
Воював за «ДНР», бо потрібні були гроші. Бойовик, захоплений у районі Авдіївки, дав перші покази (відео)
За словами бойовика, йому щомісяця платили зарплату у розмірі 15 тисяч рублів.
news-image

Бойовик, захоплений силами антитерористичної операції, дав перші покази у рамках слідчих дій, що проводить СБУ. При спробі штурму позицій українських підрозділів 29 січня він отримав поранення та був покинутий своїми подільниками, передає «Є!» із посиланням на прес-службу СБУ.

Терорист на прізвисько «Голова» у 2014 році приєднався до бандформування «Восток», у 2016 році перейшов до іншого озброєного угруповання т.зв. «ДНР».

Я 16.06.88 року народження, народився в Макіївці. Від 2014 року воював проти сил АТО на боці так званої "Донецької народної республіки", у складі батальйону "Восток", на посаді стрільця, позивний мій "Голова". 2016 року після звільнення деякий час працював на будівництві, але через фінансові труднощі довелося знову вступити до НЗФ у складі 11 окремого механізованого полку "ДНР" на посаду старшого оператора ПТУР, установки "Фагот", - зазначив він.

За словами бойовика, йому щомісяця платили зарплату у розмірі 15 тисяч рублів.

Під час допиту бойовик підтвердив численні факти присутності на тимчасово окупованій території Донецької області російських військових та інструкторів з бойової підготовки.

 

За період конфлікту до нас регулярно приїжджали інструктори з території Росії, які навчали нас веденню бойових дій. Ставлення російських інструкторів до рядового складу було зарозумілим, недружнім, - додав чоловік.

Окремо затриманий повідомив, що 27 грудня 2016 року, у складі групи з 7 осіб він приїхав до Авдіївської промзони, де отримав завдання від командира взводу на прізвисько "Сом": проведення бойових чергувань на опорних позиціях, спостереження за переміщенням ВСУ і бойової техніки.

29 січня 2017 року моїм керівництвом була поставлена задача перейти в наступ з метою захоплення Авдіївської промзони. В результаті бою ми зазнали великих втрат і змушені були відступати. Під час відступу отримав осколкове поранення в голову і в руку, і був узятий в полон військовослужбовцями України, - додав він і запевнив, що "воював за "ДНР", тому що потрібні були гроші".

Нагадаємо, бойовики з 29 січня активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки.

Читайте також: The Washington Post про Авдіївку: Путін підштовхує Трампа поступитися Україною