Події
2 лютого 2017
Freedom House зобразила Україну без Криму (фото)
Україна має рейтинг "частково вільна".
news-image

Міжнародна правозахисна неурядова організація Freedom House, яка займається підтримкою та дослідженням стану демократії, політичних свобод і дотримання основних прав людини, своє чергове дослідження проілюструвала картою, на якій Крим не відноситься до території України. Відповідний матеріал оприлюднено на сторінці Freedom House Ukraine у Facebook, передає «Є!»

Так, Крим на інфографіці зображений синім кольором, як територія «несвободи». Уся інша частина України при цьому має жовтий колір, яким позначені території з рейтингом «частково вільна».

Україна, як і у 2016-ому, отримала оцінку 3 (за шкалою від 1 до 7, де 7 - найгірший показник), та має рейтинг "частково вільна", – повідомляє організація.

Freedom House не дає пояснення, чому Крим зображений відмінним від усієї іншої, в тому числі і неконтрольованої частини Донбасу, кольором.

У вкладеному до посту у Facebook повному тексті звіту Крим згадується лише раз в передісторії до поточної ситуації в країні як окупована частина України:

Україна продовжує оговтуватися від безладдя, що супроводжувало відсторонення Віктора Януковича з поста президента у 2014 році, а також пов’язаної з цим кризи, спровокованої окупацією Росією Криму і військовою підтримкою сепаратистів на Донбасі, що на сході України.

Читайте також: Європарламент підтримав безвізовий режим для Грузії
Читайте також: Трамп кинув слухавку під час розмови з прем’єром Австралії - ЗМІ
Читайте також: Активісти заявляють про блокування колій переїзду поблизу Бахмута (фото)