Події
2 лютого 2017
Харківський бабак Тимко напророчив, коли настане весна і безвіз для України
За поведінкою бабака цього дня прийнято передбачати близькість весни.
news-image

Бабак Тимко, який мешкає на біостанції ХНУ імені Каразіна передбачив, що весна настане через 6 тижнів. Тимко не хотів залишати своєї нори, його силою звідти витягли назовні зоологи станції, повідомляє Укрінформ, передає «Є!»

За поведінкою бабака цього дня прийнято передбачати близькість весни. Судячи з нинішньої реакції Тимка, весна прийде не раніше, ніж через 6 тижнів, а в лютому ще будуть морози, – прокоментував подію начальник біостанції, професор Віктор Токарський.

Також Тимко передбачив "безвіз" для України: спочатку побіг до таблички з написом "Отримання безвізу через невизначений час", але потім двічі не оминув напису "Безвізовий режим у 2017 році".

Бабак Тимко – нащадок Тимка Першого. Він почав передбачати погоду з 2 лютого 2012 року. Тоді ж він зробив прогноз стосовно чемпіонату Європи з футболу, що в фіналі зустрінуться Україна і Польща.

Крім того, на біостанції Харківського національного університету імені Каразіна хочуть увічнити образ бабака Тимка і встановити його скульптуру в Музеї природи університету або в парку імені Горького.

2 лютого святкують День бабака, традиційне американське свято, яке стало популярним у всьому світі.

Щороку 2 лютого у Панксатоні, що у Пенсільванії, з нори випускають бабака, який згідно з повір'ям, повинен передбачити, коли почнеться весна. 

Читайте також: Затриманий в Авдіївці кримчанин-корегувальник вогню бойовиків визнав свої злочини
Читайте також: Віталій Кличко: «Ми оновлюємо громадський транспорт столиці, щоби він став альтернативою приватним перевізникам"
Читайте також: Freedom House зобразила Україну без Криму (фото)