Політика
2 лютого 2017
МЗС Білорусі відреагувало на створення прикордонної зони: Росія не попереджала
1 лютого голова ФСБ Росії наказав ввести режим прикордонної зони вздовж російсько-білоруського кордону.
news-image

Росія прийняла рішення про встановлення прикордонзони на кордоні з Білоруссю без попереднього повідомлення. Про це заявила журналістам заступник начальника управління інформації - начальник відділу прес-служби МЗС Білорусі Марія Ваньшина, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Думаю, не варто зараз драматизувати ситуацію. Ми аналізуємо цей документ, - заявила вона.

При цьому дипломат виділила два важливих аспекти.

По-перше, всупереч усім чинним домовленостям, що регулює охорону державних кордонів двох країн і порядок їхнього перетину, що російська сторона прийняла рішення про встановлення прикордонної зони на кордоні з Білоруссю без попереднього повідомлення, - наголосила представник білоруського МЗС.

 За її словами, це не перший подібний випадок. Схожа ситуація сталася на початку 2016 року, коли Росія фактично почала вводити обмеження на в'їзд громадян третіх країн через кордон Білорусі та Росії.

По-друге, у багатьох складається враження, що ці дії ведуть до відновлення повноцінного контролю на білорусько-російському кордоні, скасованого понад двадцять років тому. А це йде врозріз з низкою чинних домовленостей, які передбачають базовий принцип відкритості кордонів між Республікою Білорусь і Російською Федерацією, - зазначила Ваньшина.
Хотілося б особливо наголосити, що в цьому випадку ініціатива йде не від білоруської сторони, - додала вона.

Нагадаємо, 1 лютого голова ФСБ Росії Олександр Бортніков наказав ввести режим прикордонної зони вздовж російсько-білоруського кордону.

Читайте також: Харківський бабак Тимко напророчив, коли настане весна і безвіз для України
Читайте також: Затриманий в Авдіївці кримчанин-корегувальник вогню бойовиків визнав свої злочини
Читайте також: Віталій Кличко: «Ми оновлюємо громадський транспорт столиці, щоби він став альтернативою приватним перевізникам"