Політика
2 лютого 2017
Суд дав дозвіл заарештувати президента-втікача Януковича
Суд також арештував плавзасоби на території Межигір'я.
news-image

Суд дозволив арештувати колишнього президента Віктора Януковича. Відповідне рішення було прийнято ще 30 січня, передає «Є!», посилаючись на Єдиний реєстр судових рішень.

Відтак, суд задовольнив прохання сторони обвинувачення щодо залучення президента-втікача до участі у розгляді клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою в рамках справи про незаконне заволодіння Межигір'ям.

Суд виніс ще одну постанову, якою наклав арешт на плавзасоби ТОВ Танталіт, що знаходилися на території колишньої резиденції Януковича.

Як повідомлялось, 29 січня адвокат екс-президента України Віктора Януковича Віталій Сердюк заявив, що його підзахисний готовий прибути до України для участі у суді за умови забезпечення особистої безпеки і розслідування справи про замах на його вбивство.

Генпрокуратура викликала Януковича на 30 січня до ГПУ для участі у відкритті матеріалів кримінального провадження про державну зраду.

Однак пізніше екс-президент Віктор Янукович, який втік із України, заявив про готовність давати свідчення за місцем його проживання на території Російської Федерації.