Політика
3 лютого 2017
Чуркін запропонував Лондону «очистити совість», повернувши території
Постійний представник РФ при ООН, як міг, виправдовував анексію Криму.
news-image

Постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін, виправдовуючи анексію Криму Росією,  порадив у четвер Великобританії "очистити совість" і повернути деякі території, після чого "міркувати на інші теми", передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Таким чином Чуркін відреагував на слова свого британського колеги Меттью Райкрофта, щодо статусу Криму. На засіданні Ради Безпеки ООН Райкрофт звинуватив Москву у виникненні кризи в Україні, яка, на його думку, почалася з анексії Криму Росією.

Не можу знов не нагадати, що все почалося з державного перевороту, багато в чому за підтримки ззовні. А що стосується позиції представника Сполученого Королівства, то хочу порадити: поверніть Мальвінські острови, поверніть Гібралтар, поверніть анексовану вами частину Кіпру, поверніть архіпелаг Чагос в Індійському океані, який ви перетворили на величезну військову базу. Тоді ваша совість буде, може бути, трохи чистіша, і зможете міркувати на інші теми, - сказав Чуркін.

На зустрічі РБ ООН теми Криму торкнулася і новий постпред США Ніккі Хейлі, яка заявила, що введені Вашингтоном проти Росії санкції залишаться в силі, поки Москва не поверне Україні контроль над півостровом.

У відповідь Віталій Чуркін нагадав їй про конституцію Сполучених Штатів, в якій, за його словами, "прозвучали такі чудові історичні слова: "ми, народ".

Народ Криму цілком виразно висловив свою волю на референдумі. 93% населення проголосувало за возз'єднання з Росією, від якої Крим був відірваний несправедливо і незаконно. До речі, це волевиявлення згодом було підтверджено різними опитуваннями громадської думки, проведеними відповідними західними інститутами, - стверджував постпред РФ.


Читайте також: Фірми Порошенка й Кононенка весь рік купували газ у чиновника часів Януковича
Читайте також: Активісти просять президента позбавити Світлану Лободу звання заслуженої артистки
Читайте також: Великі втрати в зоні АТО: четверо українських військових загинуло, сімнадцять – поранено