Суспільство
3 лютого 2017
Суд відхилив позов Меланії Трамп до газети Daily Mail
Видання стверджувало, що Меланія підробляла проституцією.
news-image

Окружний суд в штаті Меріленд відхилив позов про наклеп, поданий у вересні 2016 року адвокатом нинішньої першої леді США Меланії Трамп проти британської газети Daily Mail. Про це повідомило агентство Associated Press (AP), передає «Є!»

Відзначається, що головним аргументом захисту стало порушення формальних процедур подачі позову: суддя постановила, що окружний суд не володіє належною юрисдикцією, щоб розбирати справу проти іноземного видання.

За відправну точку конфліктної ситуації стала публікація в Daily Mail, яка стверджувала, що уродженка Словенії підробляла проституцією в Нью-Йорку, де і зустрілася з мільярдером Трампом в 1995 році. Їх нібито познайомив Паоло Замполлі, який тримав модельне агентство і раніше працював на магната.

Британське видання повідомило, що запозичило левову частку відомостей в словенській пресі. Однак "сенсацію" підхопило й багато британських і американських видань, не спромігшись перевірити правдивість джерел.

У серпні 2016 року адвокат дружини Трампа Чарльз Хардер попередив ЗМІ про намір подати в суд за мусування помилкових і ганебних чуток щодо роботи Меланії нібито в "ескортному агентстві" в 1990-х роках. Таке попередження зазвичай дає потенційним відповідачам час одуматися і вибачитись. Видання Inquisitr, Bipartisan Report і ряд інших анулювали свої матеріали й вибачилися. Daily Mail видалила статтю, але просити вибачення не стала.

Читайте також: Активісти просять президента позбавити Світлану Лободу звання заслуженої артистки
Читайте також: Чуркін запропонував Лондону «очистити совість», повернувши території
Читайте також: Авдіївка: її жителі та захисники (фоторепортаж Reuters)