Події
5 лютого 2017
Суд відпустив з-під арешту екс-беркутівця, який підозрюється в трьох вбивствах
Гончаренко підозрюється в скоєнні злочинів проти протестуючих на Майдані.
news-image

Печерський суд Києва змінив запобіжний захід колишньому харківському беркутівцю Віталію Гончаренко з утримання під вартою на домашній арешт. Про це повідомив громадське начальник Департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Інформує «Є!», з посиланням на news.liga.net.

Гончаренко підозрюється в скоєнні злочинів проти протестуючих на Майдані, а також був одним з організаторів нападу на журналістів громадське 29 січня 2015 року.

Горбатюк висловив здивування рішенням суду. 

Суд у нас має звичку оголошувати резолютивну частину, а потім сидіти і думати, чому його звільнили. А чому попередніх двох звільнили. Вони вважають, що він не повинен бути під вартою, досить домашнього арешту і все", - сказав Горбатюк.
Він також зазначив, що ризик втечі, три вбивства, які інкримінують Гончаренко, а також напади на журналістів для суду не є переконливим доказом для арешту. ". Генпрокуратура оскаржуватиме це рішення. Інших варіантів немає", - додав Горбатюк

.

Він зазначив, що оскаржити рішення Печерського суду Генпрокуратура планує на наступному тижні.

Віталій Гончаренко разом з ще трьома екс-бійцями Беркута був затриманий в червні 2016 року в Харкові. Всі четверо на момент затримання працювали в поліції. Двох з них - Олександра Бєлова і Віталія Гончаренко звинувачують у вбивстві трьох майданівців 18 лютого 2014 в Кріпосному провулку, ще двох - у тому, що вони скинули з колонади на вулиці Грушевського 20 січня 2014 двох мітингувальників.

Читайте також: У США вбивця священика може уникнути смертної кари завдяки бажанню покійного