Події
6 лютого 2017
ОБСЄ повідомила подробиці вибуху автівки головного «міліціонера» «ЛНР»
Внаслідок вибуху автомобіля в центрі Луганська в суботу ліквідовано "начальника управління народної міліції" Олега Анащенка.
news-image

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомила подробиці підриву автомобіля одного з ватажків терористів в окупованому Луганську. Про це повідомляє прес-служба місії, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

4 лютого о 07:55 спостерігачі СММ почули гучний вибух на південь від центру Луганська. Об 11:30 члени патруля місії вирушили на вулицю Червонопрапорну, де побачили, що місце події було оточене. На місці вже перебувало близько 20 членів "ЛНР" (деякі з них були озброєні) й пожежна бригада, - зазначили в прес-службі.

В ОБСЄ додали, що цивільний евакуатор вже був практично готовий відвозити згорілий дотла автомобіль (білий позашляховик), у якого були відірвані дах й передні ліві двері.

У салоні автомобіля й біля нього СММ не помітила тіл або слідів крові. Офіцер Збройних сил Російської Федерації при Спільному центрі контролю і координації (СЦКК) повідомив спостерігачам, що вранці в результаті вибуху автомобіля загинув Олег Анащенко, старший за рангом член "ЛНР", - сказали у прес-службі.

За оцінкою спостерігачів, сила вибуху склала 4-5 кг у тротиловому еквіваленті.

СММ також визначила, що автомобіль вибухнув на ходу.

Раніше повідомлялося, що внаслідок вибуху автомобіля в центрі Луганська в суботу ліквідовано "начальника управління народної міліції" терористичної організації "ЛНР" Олега Анащенка. У "ЛНР" цей інцидент назвали"терактом".


Читайте також: Фанати Райо Вальєкано під час матчу влаштували акцію протесту проти Зозулі
Читайте також: Росія може відмовитися від Криму - Джемілєв
Читайте також: За добу у зоні АТО поранено п’ятеро українських військових