Війна
6 лютого 2017
В ІС оцінили ймовірність повномасштабного штурму Авдіївки бойовиками
В ІС вважають, що розмови про можливість повномасштабного штурму міста - перебільшення.
news-image

У бойовиків немає ресурсів для повномасштабного штурму Авдіївки. Про це повідомив народний депутат України, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук в коментарі для «Донбас.Реалії», передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

На його думку, близькість Авдіївки до окупованого Донецька (майже сім кілометрів) теж може бути мотивом, який міг змусити бойовиків активізуватися на Авдіївському напрямку.

Зрозуміло, що коли бойовики кажуть, що наша столиця «ДНР», і водночас місто можуть контролювати Збройні Сили України, це для них неприйнятно. У них спочатку було завдання якомога далі відсунути українські війська, - сказав Тимчук.

Водночас, вважає він, розмови про можливість повномасштабного штурму міста - перебільшення: для цього сценарію поки не вистачає однієї складової.

Іловайськ, Дебальцеве - усі масштабні наступальні операції з боку російсько-терористичних військ відбуваються тільки тоді, коли є ударне ядро у вигляді штатних підрозділів збройних сил Росії. Зараз ми не спостерігаємо якихось батальйонних тактичних груп російської армії, які були б перекинуті на Донбас для того, щоб здійснювати такі масштабні операції, - зазначив координатор ІС.

 

Читайте також: За добу у зоні АТО поранено п’ятеро українських військових
Читайте також: ОБСЄ повідомила подробиці вибуху автівки головного «міліціонера» «ЛНР»
Читайте також: Фанати Райо Вальєкано під час матчу влаштували акцію протесту проти Зозулі