Уряд очікує збільшення зайнятості у зв'язку з підвищенням «мінімалки»
Після збільшення мінімальної зарплати у січні в країні було створено 28 тис. нових підприємств, на 16% зменшилася чисельність безробітних та відбувається детінізація економіки.
news-image

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час наради за участю голів Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики, передає «Є!», посилаючись на "ЕСПРЕСО".

"Ми прожили перший місяць 2017 року. За всіма показниками маємо тенденцію зростання кількості, якості робочих місць, підвищення зарплати, - цитує прес-служба Гройсмана. - Підвищення мінімальної зарплати - це правильний крок. Лютий-березень покажуть, що у нас буде зростання кількості підприємців, збільшення мінімальної зарплати, середньої зарплати при тому, що ціни залишаться в межах сезонних коливань без будь-яких додаткових інфляційних процесів" - зазначив Гройсман.

Також прем'єр-міністр закликав забезпечити діалог із бізнесом та роз'яснення для того, щоб допомогти якомога швидше запровадити рішення про мінімальну заробітну плату.

Водночас Гройсман наголосив, що в бюджетній сфері передбачено достатньо ресурсів для забезпечення виплати підвищеної заробітної плати вчителям, лікарям відповідно на 50% і 30%, а також рятувальникам.