Резонанс
7 лютого 2017
Київ та Мінськ домовилися про компенсацію за повернення літака «Белавіа»
У жовтні СБУ змусила пасажирський літак компанії «Белавіа», який вилетів з аеропорту «Київ» (Жуляни) в Мінськ, повернутися в аеропорт.
news-image

Питання з компенсацією за повернення борту "Белавіа" Жуляни врегульовано. Про це заявив генеральний директор ВАТ "Авіакомпанія "Белавіа" Анатолій Гусаров, передає БЕЛТА, передає «Є!» із посиланням на УНІАН.

Це питання врегульовано до взаємовигідного розуміння двох сторін. Проблему закрито, компенсаційний механізм знайдений з урахуванням законодавства й України, і Білорусі. За сумою, яку ми висували українській стороні, знайдений варіант компенсації, нас це повною мірою задовольнило, - наголосив він.

Гендиректор "Белавіа" пояснив, що конфлікт був врегульований за допомогою угоди з "Украерорухом" про рівні якості обслуговування (Service level agreement).

У рамках цієї угоди і було вирішене питання, - зазначив він.

Як повідомлялося, 21 жовтня 2016 року Служба безпеки України змусила пасажирський літак компанії «Белавіа», який вилетів з аеропорту «Київ» (Жуляни) в Мінськ, повернутися в Київ. Причиною дій СБУ була присутність на борту літака громадянина Вірменії Артура Мартиросяна, прихильника антимайдану. Підозрюваного зняли з літака й обшукали. Борт вилетів до Мінська після дозаправки, а чоловіка через кілька годин правоохоронці відпустили - він прибув до Мінська іншим авіалайнером.

Білорусь на офіційному рівні зажадала від України вибачень та грошової компенсації збитку.

Читайте також: AliExpress скасовує безкоштовну доставку посилок в Україну та Білорусь
Читайте також: Віталій Кличко: «Новий Статут територіальної громади Києва дозволить більш активно залучати мешканців столиці до управління міським господарством»