Резонанс
8 лютого 2017
Слідчі назвали пріоритетну версію вбивства Шеремета
У поліції також відзвітувати про проведений обсяг слідчих дій.
news-image

Слідство визначило пріоритетну версію вбивства журналіста Павла Шеремета. Про це на спеціальній прес-конференції 8 лютого повідомив заступник голови Національної поліції Олександр Вакуленко, передає «Є!» із посиланням на УП.

Слідство розглядає пріоритетною версію, пов'язану з професійною діяльністю Шеремета як на території України так і за її межами, – сказав він.
Заслуговують на увагу ті журналістські розслідування, які не були завершені. Також розглядається версія - професійна діяльність журналіста за межами України. Публікації журналіста та випуски його програм мали критичний характер до чинної влади як в Республіці Білорусь так і в Російській Федерації, – сказав Вакуленко.
Критичні виступи та озвучення позиції щодо експансії Російської Федерації в Чечні, Грузії та Україні також розглядаються як версія професійної діяльності журналіста за межами України, – додав він.

Також, за словами заступника глави Нацполіції, розглядається версія "дестабілізація ситуації в державі, що зумовлено зухвалістю і демонстративністю способу вбивства журналіста".

Неодноразово озвучувались версії "помилка в об'єкті" та "конфліктні ситуації в особистому житті". За час розслідування вони опрацьовані і не є пріоритетними, – сказав Вакуленко.

У поліції також відзвітувати про проведений обсяг слідчих дій.

За словами Вакуленка, було допитано 1800 осіб, з яких понад 300 – безпосередні очевидці вибуху, мешканці будинків у районі вибуху.

Встановлено та допитано 224 таксисти та їх пасажирів, які проїздили біля місця вибуху в зазначений час. Встановлено 48 власників автомобілів, припаркованих поблизу місця злочину. 60 осіб допитано з кола особистих та професійних зв'язків потерпілого, журналістів та колег, – повідомив Вакуленко.
Слідчі провели аналітичний огляд близько 280 публікацій, тем, ефірів та коментарів до них. Опрацьовано рукописні журналістські напрацювання Шеремета, починаючи з 2007 року, – повідомив він.

Вакуленко також нагадав, що слідство вилучило близько 150 терабайт інформації з камер спостереження. Слідство продовжує їх вивчення.

Читайте також: У Львові маршрутку з людьми потрощили битою
Читайте також: Ляшко з матюками впав у Раді (відео)
Читайте також: Троян, який знявся з конкурсу на главу поліції, отримав нову посаду