Київ
8 лютого 2017
Депутат Київради А. Пабат: автостанції «Київ» і «Південна» працюють незаконно
Раніше прийнята концепція розвитку інфраструктури Києва, яка передбачає виведення всіх вокзалів за межі центру міста на кінцеві станції метро не реалізовується.
news-image

Автостанції "Київ" і "Південна" працюють незаконно, оскільки термін дії їх атестації закінчився в минулому році. Про це 7 лютого 2017 р. заявив київський депутат Олександр Пабат на своїй сторінці в Facebook, передає «Є!».

«У процесі розбору польотів щодо роботи автостанцій столиці знаючі люди підкидають цікаві факти. Наприклад, що термін дії атестації підвідомчих не місту, а Кабміну автостанцій «Автовокзал Київ» і «Південна» завершився в 2016 році. Тобто де-юре вони не існують. Де-факто продовжують працювати і навряд чи по-білому», – заявив Олександр Пабат.

Таким чином, виходить, що Фонд державного майна України не закриває незаконно працюючі автостанції і тим самим створює ситуацію, при якій інші державні структури змушені виписувати приписи та штрафи перевізникам, які відправляються з незаконних автовокзалів. В результаті, раніше прийнята концепція розвитку інфраструктури Києва, яка передбачає виведення всіх вокзалів за межі центру міста на кінцеві станції метро не реалізовується. І місто, як і раніше, потопає в заторах та аваріях, адже величезна кількість рейсів відправляється з центральних частин Києва, а це близько тисячі маршрутів кожен день.

Ні для кого не секрет, що зовсім скоро в столиці відбудеться міжнародний пісенний конкурс Євробачення і, відповідно, завдання міста показати себе з найкращого боку. Якість інфраструктурних об'єктів, їх відповідність європейським нормам і сучасним вимогам - це безпека пасажирів-гостей столиці, а також її обличчя. А завдяки бездіяльності ФДМ старі автовокзали Києва можуть охарактеризувати місто тільки як несучасне і яке не відповідає європейському рівню сервісу.