Світ
9 лютого 2017
Як працює ізраїльський Залізний купол: відео перехоплення ракет
Повідомляється, що загалом вночі противник випустив чотири ракети.
news-image

Близько опівночі система протиракетної оборони Ізраїлю "Залізний купол" перехопила три ракети, випущені з території Синайського півострова по курортному місту Ейлат. Про це пише місцева газета Times Of Israel, передає «Є!» із посиланням на Ліга.

Фрагменти однієї зі збитих ракет бойовиків (за деякими повідомленнями, це були терористи місцевого відділення Ісламської держави) були знайдені в басейні готелю.



Як повідомляє в Twitter онлайн-ресурс IsraelBreaking, всього противник випустив чотири ракети, з яких три були перехоплені ПРО, одна розірвалася за межею міста.

Один постраждалий від емоційного шоку госпіталізований, його життю нічого не загрожує.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю провела дрон-бомбардування позицій супротивника в Північному Синаї у Газі. За даними місцевих ЗМІ, підсумок нальоту ВПС Ізраїлю - двоє вбитих і "безліч" поранених арабських бойовиків.

У ешелоновану систему ПРО Ізраїлю входять комплекси Залізний купол (дальність перехоплення - до 70 км), Праща Давида (40-300 км) і Стріла-2 (до 2000 км). Останні ЗРК поступово замінять на більш ефективні Стріла-3. Удосконалюючи щит ПРО, в ЦАХАЛ враховують можливі атаки з боку як Ірану і Сирії, так і Лівану.


Читайте також: У поліції прокоментували загибель динамівця Віктора Чанова
Читайте також: ДТП на трасі «Київ-Чоп»: загинули двоє харків'ян (фото)
Читайте також: Віталій Кличко: «Сьогодні Київрада повинна ухвалити зміни до бюджету столиці та програми соціально-економічного розвитку на 2017-й рік»