Київ
9 лютого 2017
Підписи мешканців мікрорайону біля станції «Героїв Дніпра» з їхньою позицією щодо будівництва торговельного центру передали Віталію Кличку
За результатами опитування мешканців 80 будинків у радіусі станції метро «Героїв Дніпра» було зібрано 3153 підписи тих, хто виступив «за» систематизацію торгівлі та новий торговий комплекс.
news-image

Під час засідання Київради мер Києва Віталій Кличко продемонстрував підписи мешканців мікрорайону поблизу станції метро «Героїв Дніпра» та зазначив, що результати опитування серед місцевого населення щодо будівництва торговельного центру на Героїв Дніпра передали мешканці мікрорайону, передає «Є!», посилаючись на КМДА.

«Сьогодні біля «Героїв Дніпра» великий базар і повний безлад із торгівлею. Я неодноразово там був і бачив на власні очі. І цю ситуацію з хаотичною торгівлею треба виправляти, – не тільки на «Героїв Дніпра», а взагалі в усьому місті», – зазначив Віталій Кличко.

Він зауважив, що питання щодо будівництва торговельного центру на «Героїв Дніпра» отримало політичне забарвлення.

«Відбулися громадські слухання. Я отримав два протоколи слухань: від однієї сторони, яка підтримує будівництво торгового центру, та іншої, яка проти. Ми пам’ятаємо, що влаштували під час минулих слухань, і розуміємо, що будь-які подальші слухання будуть зірвані. Бо деякі політсили підігрівають ситуацію навколо цього питання. Тому я дав доручення, щоби провели опитування, щоби саме місцеві мешканці висловилися «за» чи «проти» будівництва. Адже будівництво торговельного центру на «Героїв Дніпра» – це виключно справа мешканців, які живуть у цьому районі, а не тих, хто приходить на демонстрації», – наголосив мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що за результатами опитування мешканців 80 будинків у радіусі станції метро «Героїв Дніпра» було зібрано 3153 підписи тих, хто виступив «за» систематизацію торгівлі та новий торговий комплекс.

«Якщо в когось є сумніви, що ці підписи людей несправжні, я прошу передати їх до профільного управління секретаріату Київради і перевірити. І кожен із депутатів може також ознайомитися з цими підписами», – зазначив Віталій Кличко, демонструючи папери з підписами.

Мер підкреслив, що завдання столичної влади – систематизувати хаотичну торгівлю в Києві.

«Торговельні центри повинні бути. Це – сучасний і цивілізований спосіб торгівлі. І за кількістю торгових центрів Київ поступається іншим сучасним містам. Впевнений, що торговельні центри – це альтернатива тій хаотичній торгівлі, яка сьогодні, на жаль, є у Києві. Водночас, це інвестиції, це законні робочі місця і податки в бюджет нашого міста», – підкреслив Київський міський голова.