Україна
9 лютого 2017
Собака - інвалід, якій відрізало дві лапи трамваєм, навчилась бігати
Бетті любить ганяти кішок та дуже любить свою хазяйку.
news-image

Надзвичайна жага до життя та вміння радіти йому за будь-яких обставин це про трирічного собаку Бетті з Дніпра, передає «Є!», посилаючись на ТСН.

Песик пересувається в інвалідному візку, бо живе без передніх кінцівок. Утім, навіть на колесах - справно ганяє котів, бігає наввипередки з собаками та навіть надихає оптимізмом людей.

По кімнаті Бетті скаче, наче кенгурятко - на задніх лапах. У кутку стоїть інвалідний візочок. Два роки тому Бетті, тоді ще безпритульне цуценя, потрапила під трамвай. Дві доби, стікаючи кров'ю, пролежала на рейках. Доки про неї не дізнались волонтери.

"Люди, які працюють в трамвайному депо, створили на форумі тему, що така собака потрапила під трамвай", - каже хазяйка собаки Наталя Лютая.

Ветеринари і досі пам'ятають перелякану і знесилену від болю тваринку. Передні лапки їй довелось ампутувати.

Забирати з клініки собаку-інваліда ніхто не хотів. Тож її взяла Наталя, захисниця тварин, - "до п'ятниці на перетримку". Проте залишила в себе на два роки.

Бетті лащиться до господині і, здається, розуміє її з єдиного погляду. Тільки-но Наталя підходить до візочка, Бетті швидко стрибає назустріч: час гуляти. Кошти на візочок для Бетті збирали волонтери. Замовляли аж в Америці. Адже вітчизняні протези собаці не підійшли. Ця ж модель створена індивідуально для Бетті, з урахуванням саме її особливостей.

Навіть снігові перепони Бетті долає швидко, наче на рідних лапах. Наввипередки бігає з іншими собаками. Із задоволенням обганяє хазяйку і ганяє кішок.

Наталі, яка відігріла її любов'ю, Бетті віддячує феєрверком своїх собачих почуттів. Власниця каже: Бетті вчить її радіти кожній хвилині життя і ніколи не опускати руки.