Світ
10 лютого 2017
Федеральний апеляційний суд США підтримав призупинення імміграційних указів Трампа
Імміграційний указ Трампа викликав хвилю протестів в США.
news-image

Федеральний апеляційний суд 9-го округу США підтримав призупинення дії міграційного указу президента США Дональда Трампа, яким були заборонені прийом біженців та видача віз громадянам семи переважно мусульманських держав. Про це повідомляє The Washington Postпередає «Є!».

Рішення суду означає, що громадяни цих держав можуть вільно в'їжджати в США. На найближчий час Департамент внутрішньої безпеки призупинив виконання указу.

Суддя Мішель Таріл Фріланд запитала, чи є в уряду будь-які докази того, що ці країни пов'язані з тероризмом. Представник міністерства юстиції США зазначив, що "президент визначив, що існує реальна небезпека".

27 січня під час візиту в Пентагон Трамп підписав указ, який вводить "екстремально жорсткі заходи перевірки" людей, які прибувають в країну. Він забороняє в'їзд в США громадянам Ірану, Іраку, Ємену, Лівії, Сирії, Сомалі та Судану. Трамп відзначав, що указ не спрямований проти мусульман.

12 нобелівських лауреатів з США та інші американські вчені підписали петицію проти розпорядження Трампа. МЗС Ірану, чиї громадяни потрапили під обмеження, назвав указ Трампа "кричущим образою всіх представників мусульманства" і пообіцяв ввести відповідні заходи.

Пізніше федеральний суд Нью-Йорка заборонила уряду висилати з країни людей з діючими візами, які прибули в США після указу Трампа.

4 лютого федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію міграційного указу Трампа, яким були заборонені прийом біженців та видача віз громадянам семи переважно мусульманських держав. Трамп назвав рішення судді сміховинним і пообіцяв скасувати його.

5 лютого мін'юст США оскаржив рішення суду, але суд відхилив апеляцію.