Політика
11 лютого 2017
Трамп «переключився» на Китай: налагоджує дружні відносини
Трамп висловив переконання, що це «вийде добре для всіх - для Китаю, Японії, США і всіх країн регіону».
news-image

США і Китай знаходяться в процесі побудови хороших відносин, сказав президент Сполучених Штатів Дональд Трамп 10 лютого у Вашингтоні під час прес-конференції за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе.

 Інформує «Є!», з посиланням на gordonua.com.

"Вчора у мене була дуже хороша розмова з президентом Китаю (Сі Цзіньпін. -" ГОРДОН "). Це була дуже тепла розмова. Я думаю, що ми знаходимося в процесі побудови дуже хороших відносин", - зазначив він.

Трамп висловив переконання, що це "вийде добре для всіх - для Китаю, Японії, США і всіх країн регіону".

Він зазначив, що США також прагнуть до подальшого поліпшення відносин з Японією: "Ми прагнемо до безпеки Японії і всіх територій, які знаходяться під її адміністративним контролем, і подальшому зміцненню нашого дуже важливого альянсу. Він є наріжним каменем миру і стабільності в Тихоокеанському регіоні" .

11 грудня 2016 року Трамп заявив, що США не зобов'язані дотримуватися політики "одного Китаю", згідно з якою, Вашингтон утримується від офіційних зв'язків з Тайванем.
До цього, 2 грудня, президент Тайваню Цай Інвень зателефонувала Трампу, щоб привітати його з перемогою на виборах президента. Подібне спілкування представників США і Тайваню стало першим за останні 10 років. Китай висловив дипломатичний протест у зв'язку з розмовою.

Читайте також: Федеральний апеляційний суд США підтримав призупинення імміграційних указів Трампа