Суспільство
11 лютого 2017
МЗС України викликало білоруського посла через затримання в Мінську Жадана
У МЗС України послу Соколу була висловлена глибока стурбованість ситуацією із затриманням і забороною в'їзду Жадана.
news-image

Сьогодні, 11 лютого, у зв'язку з затриманням в Мінську українського письменника Сергія Жадана в Міністерство закордонних справ (МЗС) України був викликаний посол Білорусі в Україні Ігор Сокол.

Як повідомляє прес-служба МЗС, Соколу була висловлена ​​глибока стурбованість ситуацією із затриманням і забороною в'їзду Жадана, звернуто увагу на системність таких дій білоруських правоохоронців щодо громадян України, передає «Є!».
Представник МЗС України зазначив, що роз'яснення білоруської сторони, отримані на сьогодні, не задовольняють українську сторону.

У відомстві додали, що найближчим часом буде проведено телефонну розмову керівників зовнішньополітичних відомств України і Білорусі.

У ніч на 11 лютого в Білорусі міліція затримала українського поета Жадана. За його словами, в Мінську він провів ніч у камері, тому що Білорусь і Казахстан знаходяться з Росією в одній візової зони, а йому заборонений в'їзд на територію РФ з формулюванням "за причетність до терористичної діяльності".

Перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко повідомила, що в Міністерстві закордонних справ України готують ноту Білорусі з приводу його затримання.

Секретар посольства України в Білорусі Марія Гуцало сказала в ефірі телеканалу "112 Україна", що сьогодні ввечері Жадан виїде з Мінська до Києва.