Суспільство
13 лютого 2017
Меланія Трамп збереже город Мішель Обами
Город був центральним елементом кампанії, яку Мішель Обама розгорнула на підтримку здорового харчування для дітей і підлітків.
news-image

Перша леді США Меланія Трамп має намір зберегти город біля Білого дому, за яким доглядала її попередниця Мішель Обама. Як розповіла журналістам старший радник дружини президента Стефані Уолкофф, перша леді США буде стежити за тим, щоб до всіх куточках парку, в тому числі до знаменитого Рожевого саду і невеликого городу, як і раніше, було  дбайливе ставлення, передає «Є!»

У 2009 році Мішель Обама разом з американськими школярами розбила овочеві грядки на Південній галявині Білого дому.

Мішель взяла на себе турботу про город і протягом восьми років вирощувала на ньому овочі, зелень і пряні трави: батат, салати, броколі, шпинат, м'яту, буряк, цибулю, кріп, ревінь, горох і гарбузи. Уздовж доріжок на грядках росли однорічні квіти. Пізніше вона організувала в саду навіть невелику пасіку. Стверджувалося, що постійних мешканців Білого дому та їх гостей пригощали саме цими "овочами з грядки" та свіжим медом.

Город став центральним елементом кампанії, яку Мішель Обама розгорнула на підтримку здорового харчування для дітей і підлітків, в тому числі з метою боротьби з ожирінням. Перша леді проводила в саду Білого Дому освітні екскурсії для школярів, а діти допомагали їй восени збирати багатий урожай.

Я дуже пишаюся тим, що цей невеличкий город можна вважати символом наших надій, що Америка буде все більш безпечною з точки зору здоров'я дітей. Я дуже сподіваюся, що всі наступні президентські сім'ї будуть також доглядати за городом, - говорила Мішель.

Вперше овочеві грядки біля Білого дому були розбиті ще за часів другого президента США Джона Адамса в 1800 році. У період Другої світової війни город на його території розводила дружина глави держави Елеонора Рузвельт. У 1990-ті роки подружжя Клінтонів влаштувала міні-город на даху Білого дому.

Читайте також: Росіянка із Верхньої Пишми передала для Меланії Трамп троянду з бісеру
Читайте також: Список акаунтів дітей з України, які в соцмережах цікавляться темою суїциду
Читайте також: 40-річний чоловік побив та пограбував киянку біля її будинку