Політика
14 лютого 2017
Гройсман: «Тимошенко - матір популізму та корупції в Україні»
За словами, прем'єр-міністра, лідерка "Батьківщини" 20 років робила все для того, аби знищити Україну.
news-image

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко "матір'ю економічної слабкості і популізму в Україні". Про це він заявив на засіданні уряду у вівторок, передає «Є!» із посиланням на УП.

Мамою української економічної слабкості, знищення української незалежності, корупції, популізму і неефективності є Юлія Тимошенко, - заявив він, уперше виступаючи з прямими звинуваченнями у бік Тимошенко, яка домагається його відставки.

За його словам, вона 20 років робила все для того, аби знищити Україну.

І завжди їй хтось заважав, - додав прем'єр.

Гройсман згадав, як ще 10 років тому Тимошенко намагалася добитися його відставки з посади мера Вінниці за комунальні тарифи.

Але не змогла, не по зубах був, - похвалився він.

Голова уряду назвав "тотальною брехнею" заяви Тимошенко від 13 лютого, що за нинішнього прем'єра в Україні спостерігається економічний спад і що саме Гройсман разом з Порошенко незаконно забрали з Ради проект постанови "Батьківщини" про відставку голови уряду. Також Тимошенко казала, що не намагається очолити Кабмін.

У Юлії Тимошенко є потенційна жага і самоціль – дірватись до влади, - прокоментував її заяви прем'єр і додав, що саме "ця брехня не дає можливості для успіху України".

10 лютого 13 нардепів від "Батьківщини", в числі яких лідер фракції Юлія Тимошенко, зареєстрували постанову про відставку прем’єр-міністраГройсмана. Однак ввечері 10 лютого постанова зникла з сайту Ради.

При цьому в партії "Батьківщина" заявили, що "вимагають роз'яснень від апарату Верховної Ради та повернення проекту постанови на офіційний сайт парламенту".

У Раді пояснили, що згідно зі ст. 87 Конституції, Верховна Рада може розглянути питання про відповідальність уряду, якщо таку постанову подасть не менше 1/3 від складу парламенту, тобто не менше 150 депутатів.