Політика
14 лютого 2017
«Для Путіна Держдума - це ніщо. Всім керує ФСБ», - екс-депутат Держдуми
За словами екс-депутата, силові повноваження від імені держави сьогодні повністю узурпувала ФСБ.
news-image

Державна Дума в Росії сьогодні мало що вирішує. Окрема група осіб у ФСБ узурпувала силові повноваження від імені держави, і вони одноосібно вирішують кого стратити, а кого милувати. Про це колишній депутат Державної Думи РФ Денис Вороненков заявив в інтерв'ю Цензор.НЕТ., передає «Є!»

Для Путіна Держдума - це ніщо, повний нуль. У системі поділу державної влади в РФ вона не має будь-якої значущості. Немає електоральності, вибори і демократія нічого не значать, це просто технологія, - зазначив Вороненков.

За його словами, силові повноваження від імені держави сьогодні повністю узурпувала ФСБ.

Окрема група осіб у цьому відомстві узурпувала силові повноваження від імені держави. Вони одноосібно вирішують кого стратити, а кого милувати. Зараз ФСБ повністю деморалізувала і розгромила МВС, Генпрокуратура не має ніяких наглядових функцій. Усім керує ФСБ. І протистояти цьому ...

Я вважав, що треба спробувати цьому протистояти - на жаль, я переоцінив свої можливості і масштаб проблеми.

Хотів би додати, що Ви перша людина-журналіст, який цікавиться реальними обставинами моєї дискредитації. На жаль, у Росії всі тотально відпрацьовують свій гонорар, - зазначив Вороненков.

При цьому президента РФ Володимира Путіна така ситуація сьогодні цілком влаштовує, і ніякої системи противаг у Росії давно немає, підкреслює екс-депутат Держдуми.  

Ранній Путін був людиною іншою, яка вникала в усі проблеми, розуміла, що держава стійка тільки в системі стримувань і противаг. Зараз цього немає. Чому вони себе так і ведуть. І навіть якщо до нього прийти, то він запросить довідку ФСБ. У Росії зараз основний документ для всіх справ - оперативна довідка ФСБ. При тому, що в кримінально-процесуальному кодексі немає такого документа, як оперативна довідка ФСБ. Путін керується тими ж принципами. Якби він не хотів знищити МВС, Генпрокуратуру, то цього б не було. Була б система противаг - був би хоч якийсь баланс. У Росії цієї системи давно немає. Якщо ти в конфлікті з цими людьми, то тобі кінець, - зазначив Вороненков.
Читайте також: Медведєв присвоїв імена п'ятьом Курильським островам. Японія протестує
Читайте також: Вілкул зареєстрував зміни до регламенту, щоб виступати в Раді російською мовою
Читайте також: Гройсман: «Тимошенко - матір популізму та корупції в Україні»