Маріупольський телеканал показав антиукраїнську програму російського виробництва (відео)
У програмі стверджувалося, що Україна - штучна держава, а Грушевський - австрійський "грантожер".
news-image

Маріупольський телеканал МТВ випустив в ефір відверто антиукраїнську програму "Територія помилок # 58", підготовлену російським телебаченням (канал "РЕН ТВ"). Про це написав маріупольський громадський активіст Петро Андрющенко на своїй сторінці в "Фейсбуці", передає «Є!» із посиланням на Остров.

Сьогодні (11 лютого - ред.) Маріупольський телеканал МТВ, що належить пану Ахметову, протягом 40 хвилин відкрито транслював відверто антиукраїнську програму РашаТВ (РЕН ТВ) "Територія помилок # 58 ", з набором пропагандистських тверджень, що Україна - штучна держава, а Грушевський взагалі австрійський "грантожер", - написав він.

Слід визначити, що "РЕН ТВ" підготував цю програму ще в квітні 2014 року, коли антиукраїнська істерія в російських ЗМІ була покликана для того, щоб виправдати анексію Криму і гібридну війну, що починалася тоді на Донбасі.

За його словами, канал не в перший раз транслює подібні передачі.

Петро Андрюшенко зазначив, що директор каналу Ірина Дудіна - депутат міської ради від Опозиційного блоку.

Так, ми, звичайно, направимо свої офіційні скарги. Але хотілося б побачити реакцію офіційних осіб і правоохоронців (Павло Жебрівський, В'ячеслав Аброськін). Швидку і безкомпромісну. Тому що це вже кінець, - написав він.


Пізніше активіст виклав на своїй сторінці скан офіційної скарги від імені "Ініціативної групи "Разом" до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та звернення депутату ВР Наталії Веселовій за фактом трансляції антиукраїнської пропагандистської телепередачі маріупольським каналом з вимогою покарати винних і позбавити телеканал "МТВ" ліцензії.

Чекаємо офіційну реакцію відповідних органів, - написав він.



У приймальні телеканалу виданню "Остров" пообіцяли знайти людину, яка змогла б прокоментувати випуск в ефір антиукраїнського продукту, але поки ніяких коментарів не надійшло.

Читайте також: Ватажок бойовиків розповів російським ЗМІ про «живу воду», яку вживають воїни АТО
Читайте також: Тимошенко: «Гройсмана потрібно звільнити через мегакорупцію» (відео)
Читайте також: «Обійми мене перед тим, як мене розірвати»: Чичеріна зняла кліп про терористів «Гіві» й «Моторолу» (відео)