Резонанс
15 лютого 2017
Кім Чен Нам просив брата пощадити його та членів сім'ї - розвідка
Старший зведений брат північнокорейського лідера запевняв, що ні він, ні його діти не претендують на владу в КНДР.
news-image

Кім Чен Нам у 2012 році направив своєму молодшому братові, лідеру КНДР Кім Чен Ину лист, в якому просив зберегти життя йому та членам його сім'ї. Про це повідомив директор Національної розвідувальної служби (НРС) Республіки Корея Лі Бен Хо в ході брифінгу для депутатів парламенту, передає «Є!»

Кім Чен Нам запевняв брата, який прийшов до влади в Північній Кореї, що ні він, ні його діти не претендують на владу і хочуть лише спокійного життя за межами КНДР, - передав його слова журналістам за підсумками зустрічі один з її учасників.


Він також повідомив, що колишня дружина Кім Чен Нама в даний час проживає в Пекіні з сином, а друга дружина з двома дітьми перебуває в Макао. Всім їм надана охорона з боку китайської влади.

Директор розвідки розповів, що Кім Чен Нам ніколи не звертався до Південної Кореї з проханням надати йому притулок та ігнорував подібні поради з боку друзів.

Лі Бен Хо також підтвердив, що старший брат лідера КНДР був отруєний, проте всі обставини події поки не відомі. Він зазначив, що НРС дізналася про інцидент в Малайзії через чотири години після того, як він відбувся.

Розвідка вважає, що спецслужби КНДР вели полювання за Кім Чен Намом протягом останніх п'яти років, коли його брат Кім Чен Ин прийшов до влади, однак цим планам заважала встановлена ​​китайською владою охорона. Зручна для вбивць нагода трапилася в аеропорту Малайзії.

Правоохоронні органи Малайзії у вівторок підтвердили, що громадянин КНДР, який помер в столичному аеропорту, був Кім Чен Намом.

Він перебував у другому терміналі, очікуючи вильоту в Макао, який був призначений на 10:00 за місцевим часом. Ця людина звернулася по допомогу до співробітників наземних служб зі скаргами на сильне запаморочення, він також розповів, що невідомий бризнув йому в обличчя рідиною, після чого зник, - розповів помічник керівника поліції штату Селангор Фадзіл Ахмат.

Кім Чен Нам - старший син колишнього керівника КНДР Кім Чен Іра, народжений від позашлюбного зв'язку з відомою північнокорейською актрисою Сон Хе Рим. Він у свій час вважався найбільш вірогідним наступником батька на посту керівника Північної Кореї, проте потрапив в опалу після спроби в'їхати до Японії за підробленим паспортом в травні 2001 року і з тих пір проживав за кордоном, зокрема, в Макао.

Читайте також: Семенченко прокоментував повідомлення про зупинення Алчевського металургійного комбінату через блокаду
Читайте також: Курс валют на 15 лютого
Читайте також: У РФ обурилися через премію World Press Photo за фото вбивства посла Росії