У Roshen розповіли, хто прийняв рішення закрити Липецьку фабрику
На думку керівника компанії, причини закриття фабрики в Росії - не тільки економічні, але і політичні.
news-image

Рішення закрити Липецьку кондитерську фабрику приймав менеджмент корпорації Roshen, а не траст, в управлінні якого перебуває компанія. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив президент корпорації Roshen В'ячеслав Москалевський, передає «Є!» із посиланням на УП.

Я їм (трасту) повідомив (про закриття фабрики) і все. Це було рішення менеджменту, - сказав він.

За словами Москалевського, також рішенням менеджменту було 20 років тому почати бізнес в Росії.

Запуск Липецької фабрики завжди був ініціативою менеджменту. Порошенко був там всього один раз в житті - 4 лютого 2014 року - і то, тільки тому, що він мені особисто обіцяв туди приїхати. Виробництво наших цукерок ніколи не було пов'язано з політичною кар'єрою Петра Олексійовича, - зазначив президент корпорації.

Він також уточнив, що раніше Roshen також розглядав можливість придбання фабрики в Орлі, але вибір був зроблений на користь Липецька.

На думку керівника компанії, причини закриття фабрики в Росії - не тільки економічні, але і політичні.

Коли сам Путін на прес-конференції почав обговорювати прибутковість фабрики, я зрозумів, що вона для нього - козир у політичній грі, який можна експлуатувати постійно. А для цього він має намір тримати її в заручниках (системно продовжувати арешт на майно), щоб ми її ніяк не могли продати, - підкреслив Москалевський.

Він додав, що за період роботи фабрики в Росії дивіденди від її діяльності заводилися в Україну.

Я до сих пір вважаю, що ті гроші, які ми завели в Україну у вигляді податків і дивідендів з Росії, - це краще, ніж нуль. Після 18 років, які я витратив на цю фабрику, так, мені знадобилося два роки для того , щоб спалити те, що я створив. Але головне я зрозумів: на посаді Іуди ми знаходитися не будемо, - пояснив президент Roshen.

За його прогнозами, з 1 квітня фабрика припинить виробляти продукцію, і приблизно до 1 червня завершить її реалізацію. Логістичний центр в Росії також припинить роботу.

Як повідомлялося раніше, Roshen оголосив про зупинку роботи фабрики в Липецьку.

Читайте також: Кім Чен Нам просив брата пощадити його та членів сім'ї - розвідка
Читайте також: Семенченко прокоментував повідомлення про зупинення Алчевського металургійного комбінату через блокаду
Читайте також: Харрісон Форд на власному літаку випадково пролетів у небезпечній близькості від авіалайнера