Київ
15 лютого 2017
У Києві «альпініст» пограбував квартиру на 13-му поверсі (відео)
Поліцейські застали крадія у сусідній квартирі у кріслі із цигаркою, він вирішив представитися власником приміщення.
news-image

Черговий Голосіївського управління поліції отримав повідомлення про те, що в квартирі на 13-му поверсі багатоповерхового будинку на вулиці Антоновича невідомі розбили вікна, а на інтернет-кабелі намагається втекти чоловік, передає «Є!» із посиланням на київську поліцію.

Негайно за викликом виїхала слідчо-оперативна група та керівництво районного управління поліції.

На місці події до них звернувся власник квартири та розповів, що він із дружиною повернувся додому і побачив розбите скло. Підійшовши до вікна, чоловік помітив на вулиці між поверхами невідомого, який на інтернет-кабелі спускався у квартиру поверхом нижче. Зрештою, оглянувши помешкання, подружжя помітило відсутність ноутбука, планшета, телефону та понад 12-ти тисяч гривень, - повідомили у поліції.

Після крадіжки квартири, у яку потрапив з даху, зловмисник планував покинути приміщення через двері, але додому повернулися власники - і крадію довелося втікати тим же шляхом. Проте добровільно покидати помешкання, в якому ховався, невідомий відмовився, тому було прийнято рішення задіяти поліцейських особливого призначення для його затримання.

І навіть коли правоохоронці опинилися в приміщенні, чоловік намагався обдурити їх: поліцейські застали його у кріслі із цигаркою, де він відпочивав… після прання одягу, а сам при цьому представився власником квартири, - йдеться в повідомленні поліції.
Звісно, ніхто зловмиснику не повірив. До того ж, у квартирі ми знайшли викрадені речі сусідів, які їх впізнали. І коли відпиратися вже не було сенсу, чоловік зізнався, що рішення сховатися у цій квартирі для нього виявилася пасткою, з якої він намагався вибратися, але не зміг, - розповів начальник Голосіївського управління поліції Сергій Куленко.

Опинившись у квартирі на 12-му поверсі, зловмисник спочатку намагався самостійно зламати замки, але потім зателефонував товаришеві – 38-річному місцевому мешканцю, який теж не зміг йому нічим допомогти та покинув будинок до приїзду поліції. Згодом його також встановили, затримали та доставили у районне управління поліції.

Наразі відомо, що затриманий – 27-річний уродженець Російської Федерації, який має кілька судимостей за скоєння аналогічних злочинів як на території сусідньої держави, так і в Україні. У 2014 році за угон автівки у Сумах його засудили до шести місяців позбавлення волі, але після відбуття покарання чоловік продовжив порушувати закон. Зараз є інформація про причетність затриманого майже до кількох десятків квартирних крадіжок, які він скоїв у столиці протягом півроку.

Під час спілкування із правоохоронцями затриманий визнав свою провину та співпрацює зі слідчими. Роль і участь його товариша встановить слідство.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до шести років позбавлення волі.

На даний час обох чоловіків затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Досудове розслідування триває.