Резонанс
16 лютого 2017
Укренерго: Ми не відчуємо режим надзвичайного стану до середини березня (відео)
Голова компанії також зазначив, що будь-яких відключень електроенергії можна буде уникнути і після 15 березня.
news-image

Об'єднана енергосистема України без будь-яких відключень електроенергії споживачам зможе стабільно працювати до 15-20 березня. Про це повідомив голова Укренерго Всеволод Ковальчук, коментуючи введення режиму надзвичайного стану (НС) у країні з 17 лютого, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

Можемо гарантувати, що при поточному режимі роботи і температурах, які є, до 15-20 березня ніхто не відчує на собі конкретних результатів запровадження цього надзвичайного стану, - сказав Ковальчук.
 
Він підкреслив, що введення НС, власне, спрямоване на те, щоб не було віялових відключень, а були, у разі погіршення ситуації, контрольовані відключення.
 
За словами Ковальчука, запаси антрацитового вугілля на цей час на складах енергогенеруючих компаній ТЕС становлять понад 800 тис. т, а на складах ТЕЦ - понад 100 тис. т.
На цей час антрацитові ТЕС споживають близько 30 тис. т за добу, і планується довести це споживання до 20 тис. т за добу.
 
Голова Укренерго також зазначив, що будь-яких відключень і після 15 березня можна буде уникнути, якщо побутові споживачі споживатимуть на 10% менше електроенергії в пікові години, а близько 10% промислових підприємств перейдуть на нічний режим роботи.
 
Читайте також: У «ЛНР» стверджують, що Україна знаходиться «в повному колапсі» через блокаду
Читайте також: «За такою логікою, ми маємо все купувати в Росії та ОРДЛО» - нардеп прокоментував слова Порошенка щодо блокади
Читайте також: «Не торгівля, а співпраця» - Порошенко пояснив, як Україна торгує з окупованими територіями