Суспільство
17 лютого 2017
Остання ніч морозів, далі синоптики прогнозують прихід весни
Усе Лівобережжя буде холодним уночі – до 6-13 градусів морозу.
news-image

У ніч проти п’ятниці, 17 лютого, в Україні будуть останні люті морози. У східних областях стовпчики термометрів опустяться до 15-20 градусів морозу. Загалом, усе Лівобережжя буде холодним уночі – до 6-13 градусів морозу. На решті території України вночі буде до 6 градусів морозу.

Інформує «Є!», з посиланням на zik.ua.

«Треба потерпіти одну-однесеньку ніч. І все піде так, як нам треба. Піде діло до весни. Прогностичні карти на найближчу ніч показують нам на сході України повернення до старих часів, до сильних морозів. Але це вже агонія, можна сказати. І оцей стрибок холоду, який так хоче нас налякати, у найближчій синоптичній перспективі буде останнім», – написала у Facebook синоптик Наталія Діденко.

Світлина від Наталки Діденко.

У п’ятницю вдень у Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Ужгороді, Луцьку, Рівному потепліє до 1-5 градусів вище нуля. Загалом, завтра в Україні очікується вдень від 2 градусів морозу до 2 градусів тепла. На Луганщині буде найхолодніше – до 5 градусів морозу. Відносно теплою буде Одещина, де вдень стовпчики термометрів піднімуться до 2-4 градусів тепла.

«Звичайно, про плюс 15-20 градусів ще дуже рано говорити. Але вже від суботи ніжне потепління охопить практично всі наші області. Про опади якісь суттєві завтра не йдеться, лише у Чернігівській, Сумській та Харківській областях можливий невеликий сніг. І ще зараз хороші умови для паморозі. Розкішно красивого зимового явища, коли кристалики льоду білим цвітом осідають на деревах та кущах. Фотографуйте. Перше передвесняне сонце добряче підтоплює сніг та лід на дахах. Гряде епоха Великої Бурульки. Тікайте з-під дахів, обходьте будинки, не наражайтеся на небезпеку. І дивіться уважно, де паркуєте машини, щоб і бурулька не впала, і пішоходам залишити хоча б сантиметрів 20 для проходу», – радить Наталія Діденко.
Читайте також: Від удару блискавки загинула 11-річна дитина (відео)