Події
17 лютого 2017
Помітка «синій кит»: В Івано-Франківську медики ледве врятували дівчинку від суїциду
«Групи смерті» - це спільноти, зосереджені переважно в мережі Вконтакті, розраховані на підлітків.
news-image

В Івано-Франківську лікарі випадково врятували 13-річну школярку від суїциду внаслідок смертельної "гри" з групи про "синіх китів".

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

У лікарню дівчина потрапила з гіпертонічним кризом. Медики помітили на руці дівчини дивні мітки. Це було вирізання, а потім намальований маркером кит. А також дата - 10.02 і час - 4.20. Тому лікарі звернулися в поліцію. Пізніше стало відомо, що школярка виконувала завдання з "груп смерті" ВКонтакте.

У лікарні дівчинка кричала, що всіх ненавидить. Лише згодом вона розповіла, що означає дата на її руці. А також про куратора однієї з таких груп в соцмережах. Він диктував, що саме потрібно робити.

Нагадаємо, що "групи смерті" - це спільноти, зосереджені переважно в мережі Вконтакті, розраховані на підлітків. Починається все з того, що їх адміністратори дають учасникам груп травматичні "завдання" - наприклад, свідомо порізати собі руки лезом, знявши все це на відео. Кінцевою метою "гри" є доведення дитини до самогубства, яке вона також повинна зафіксувати на камеру. Вперше про "групи смерті" на кшталт спільнот Синій кит, Тихий будинок, Розбуди мене о 4:20 заговорили ще в травні минулого року в Росії.

 

Читайте також: Біжи або помри! Україну охоплює смертельно-небезпечна гра для дітей