Суспільство
17 лютого 2017
На Харківщині отруїлося 13 дітей
Станом на 16 лютого зареєстровано 13 випадків захворювання серед учнів загальноосвітньої школи №1 міста Куп'янська
news-image

В одній зі шкіл міста Куп'янськ Харківської області отруїлися 13 дітей.

Про це повідомили в Харківському лабораторному центрі, інформує «Є!».

"Станом на 16 лютого зареєстровано 13 випадків захворювання серед учнів загальноосвітньої школи №1 міста Куп'янська. Попередній діагноз - гострий гастроентероколіт середньої тяжкості", - відзначили в центрі.

Дев'ять дітей госпіталізовані в інфекційне відділення Куп'янської міської лікарні, вони отримують відповідне лікування. Ще четверо дітей лікуються амбулаторно.

"Триває дослідження матеріалу від хворих дітей і людей, які були з ними в контакті, а також харчових продуктів, води, змивів з об'єктів зовнішнього середовища. Протиепідемічні заходи в школі №1 проводяться", - додали в центрі.

16 лютого прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом масового отруєння учнів місцевої школи через невідповідне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. За 14 і 15 лютого в дитяче інфекційне відділення Куп'янської лікарні №2 з гострим ентероколітом і кишковою інфекцією доставлені 9 учнів школи №1 у віці 7-14 років. Встановлено, що всі вони харчувалися в шкільній їдальні. Триває розслідування. Також проводиться перевірка щодо лікарів, які не повідомили правоохоронцям про факт масового отруєння дітей. В інших школах Куп'янська ситуація нормальна.

Читайте також: Помітка «синій кит»: В Івано-Франківську медики ледве врятували дівчинку від суїциду