Суспільство
17 лютого 2017
В ГПУ пояснили, чому затягується розгляд справ про злочини проти Майдану
Із 220 обвинувальних актів, які були направлені до суду, лише один-два провадження дійсно розглядаються у розумні строки.
news-image

По справі щодо розгону студентського Майдану 30 листопада 2013 року на сьогоднішній день оголошено про підозру 19 особам. Стосовно чотирьох командирів "Беркуту" і екскерівника КМДА справи розглядається у суді ще з лютого 2015 року і на сьогоднішній день вони не прийшли навіть до екватору свого розгляду.

Про це в ефірі ток-шоу "Право на владу" сказав начальник департаменту спец розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Інформує «Є!», з посиланням на ТСН.

За словами Сергія Горбатюка, справа рухалася б швидше, якби суд об'єднав обвинувачення щодо "беркутівців" і екс-голови КМДА, але суддя відмовився це зробити. Тому потерпілі і свідки змушені ходити у різні суди по одних і тих самих подіях.

У ГПУ звинувачують суди у затягуванні розгляду справ щодо злочинів проти Майдану.

"Впродовж року справи можуть навіть не бути призначені до розгляду. Ми маємо ситуації із відводами, самовідводами, змінами підсудності", - поскаржився Горбатюк.

За його словами, із 220 обвинувальних актів, які були направлені до суду, лише один-два провадження дійсно розглядаються у розумні строки. Але з урахуванням кількості потерпілих не можна розраховувати, що суди завершаться у стислі терміни, зазначив представник ГПУ.

"Зокрема, це стосується подій 20 лютого, де "беркутівцям" інкримінується вбивство 48 осіб і 88 вогнепальних поранень. Допити відбулися тільки половини поранених, а ще свідки, а ще дослідження матеріалів", - сказав Сергій Горбатюк.

 

Читайте також: Загинули 70 людей, ще 150 поранені: у Пакистані чоловік підірвав себе в одному з храмів