Війна
17 лютого 2017
«Стріляли по домівках цивільних, коли відомо, що люди вдома і сідають вечеряти» - польська журналістка про обстріл Авдіївки (відео)
Журналістка впевнена, що бойовики стріляли по мирних жителях не випадково.
news-image

Польська журналістка Моніка Андрушевська розповіла подробиці обстрілу бойовиками Авдіївки 16 лютого. Вона впевнена, що сепаратисти стріляли по мирних кварталах не випадково. Про це журналістка повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Є!» із посиланням на Цензор.НЕТ.

Три вибухи, один за одним. Менш, ніж у 500 метрах від нас. Аж затряслися рами у вікнах.

Люди кричать, що влучило в будинок на Гагаріна, 1. Мешканці Авдіївки оточують п'ятиповерховий будинок. Замість одного з балконів чорніє велика діра від вибуху. Це з міномета 120-мм калібру, що стріляв із території сепаратистів. Калібру, який заборонено легендарними вже Мінськими угодами. На вулиці сміття, повно скла, уламки.

Один з уламків улучив у голову чоловікові, який проходив якраз повз. Він помер у лікарні.

"Мамо, я жива!" - плаче якась дівчинка в телефон.

Між нами протискаються рятувальники й українські солдати. Піднімаємося сходами. Кілька квартир повністю в руїнах. На щастя, більшість порожні. П'ятий поверх впав на четвертий. Четвертий - накрив третій.

З-під завалів лунають голоси двох людей. "Ми не поранені. Хочемо вийти. Випустіть нас!".

Сусіди, які живуть тут поруч складають речі." Що сказати?! Живі. Сама не знаю, чому. Якби снаряд влучив на кілька метрів далі...", - каже одна з жінок. Якраз усі були вдома, - пише польська журналістка.

За її словами, очевидно, що бойовики стріляли по мирних жителях не випадково. А українські війська не могли обстріляти житловий квартал, оскільки до їхніх позицій кілька кілометрів.
Так помилитися просто неможливо. Спеціально стріляли по домівках цивільних. О 18 годині. Коли відомо, що люди якраз удома і сідають за вечерю, - зазначає Андрушевська.
 

Читайте також: Радник Путіна назвав Штайнмаєра «співучасником нацистського путчу в Києві»
Читайте також: «Ми з вами. Ми допоможемо» - Плотницький та Захарченко вирішили допомагати українцям
Читайте також: Пушилін: «У нас немає більшого покупця на вугілля, ніж Україна»