Світ
17 лютого 2017
У Римі відкрився музей, присвячений генію Леонардо да Вінчі (фото)
На 500 квадратних метрах Leonardo da Vinci Experience виставлені близько 50 моделей машин і механізмів, все повністю функціональні.
news-image

У Римі відкрився дидактичний музей, присвячений генію Леонардо да Вінчі, передає «Є!»

Безсумнівно, королева цієї експозиції - Джоконда, з її загадковою усмішкою. Однак дива на цьому не закінчуються: відвідувачі можуть побачити "Таємну Вечерю" і "Даму з горностаєм", дві версії "Мадонни в скелях" і "Благовіщення".

Потім відвідувач виставки бачить машини та механізми, розроблені 500 років тому, в тому числі: танк, кульковий підшипник, дзеркальна кімната, катапульта, поплавці для ходіння по воді, загострені кулі, проектор; трохи далі - ескізи ще більш сміливих винаходів.

Все вищесказане - лише мала частина дивовижних експонатів, які народилися завдяки генію невтомного Леонардо да Вінчі, що влаштувалися в новому дидактическом музеї Leonardo da Vinci Experience.

Музей Да Вінчі відкрився в Римі, на вулиці Віа-делла-Кончіліаціоне, в декількох кроках від Базиліки Святого Петра.

Музей має виражену освітню спрямованість, дозволяючи відвідувачу повністю зануритися в світ генія, завдяки мультимедійній подорожі (з аудіо- та відео-турами й голограмами).

Leonardo da Vinci Experienc розділений на п'ять виставкових залів, кожен з яких документує геній людини, що мала нескінчену кількість талантів (Леонардо зумів прославитися як живописець, скульптор, архітектор, інженер, математик, анатом, музикант і винахідник).

На 500 квадратних метрах площі музею виставлені близько 50 моделей машин і механізмів, все повністю функціональні, Кодекси та рукописи, а також 23 картини в натуральну величину, скопійовані з оригіналів за допомогою унікальної техніки - піктографії.

Читайте також: Чеського співака Карела Готта екстрено прооперували
Читайте також: Українець переміг у конкурсі казкових архітектурних проектів Fairy Tales-2017 (фото)
Читайте також: На паркані посольства Польщі у Києві вивісили портрет Бандери