Політика
17 лютого 2017
Цей суд «чудово» проявив себе при Януковичі, - Вадим Рабінович про зарплати суддів Конституційного суду по 430 тис. грн
Нардеп вважає неприйнятними захмарні зарплати суддів.
news-image

В Україні практично не фінансуються наука і медицина, при цьому судді Конституційного суду отримують заробітну плату в розмірі 430 тисяч гривень, а в країні процвітає корупція. Таку думку в ефірі програми «Суб'єктивні підсумки тижня» на телеканалі NewsOne висловив народний депутат України, голова парламентського підкомітету з прав людини та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, передає «Є!»

Зал нинішнього парламенту голосував за те, щоб зарплати по 430 тис. на місяць отримували судді Конституційного суду - того самого суду, який "чудово" проявив себе при Януковичі, коли треба було печаткою скріпити антиконституційні укази, який і зараз клепає все, що йому влада вкаже. Практично всі депутати знають, кого і хто там просував і куди ставив, - підкреслив Рабінович.

Такі зарплати суддів він вважає неприйнятними.

Величезні, захмарні зарплати для непрацюючої та неефективної судової системи, за які голосували народні депутати в парламенті воюючої країни, - це хабар від влади за наше незаконне, неправове життя, - переконаний нардеп.

Політик провів паралель між ставкою суддів і заробітною платою наукових співробітників.

Ми, звичайно, звикли до корупції. Але зарплати по 430 тис., плюс 80 відсотків від цієї суми довічного утримання, плюс компенсації за наукові ступені і наукові роботи - і все це в воюючій країні, де в бюджет не закладено ні копійки на науку, де відбирають стипендії у студентів, де сама "крута" зарплата у науковця становить пару тисяч гривень, якщо її виплачують. Це просто якесь божевілля, - заявив Вадим Рабінович.


На думку депутата, така оплата праці суддів може бути авансом на той випадок, коли уряду знадобиться прийняти потрібне рішення.

В країні середня зарплата 5 тис. гривень, медицина без грошей, наука без грошей, найбільш видатний професор або доктор наук отримує максимум 15 тисяч гривень. А ми суддям кидаємо "золотий батон" у вигляді зарплат захмарних, щоб вони щось потрібне владі штампували, - обурився парламентарій.

Вадим Рабінович нагадав, що виступає за докорінну реформу судової системи, «при якій суддів обиратимуть, як це робиться у всіх цивілізованих країнах світу, при якій буде можливість відкликання корумпованих суддів, що зажерлися, буде можливість у виборців контролювати судову діяльність».

Тільки так ми поставимо заслін корупції в судовій системі, - резюмував лідер партії «За життя».
Читайте також: «Штайнмаєр-співучасник нацистського путчу в Києві»: у Кремлі прокоментували скандальну заяву радника Путіна
Читайте також: Погода в Києві на вихідні
Читайте також: Яценюк відростив бороду (фото)