Суспільство
17 лютого 2017
В Росії не можуть впоратися з епідемією самогубств серед підлітків
У Росії заявили про існування в Україні "синіх китів", що вбивають їхніх дітей.
news-image

Під час засідання Громадської палати Росії, на якому розглядався законопроект, що посилює кримінальну відповідальність за схиляння дітей до самогубства, представник компанії «МегаФон» заявив, що «групи смерті» в соціальних мережах були створені українськими націоналістами, передає «Є!», посилаючись на "Коммерсант".

За словами Антона Єлізарова, суїцидальна естетика стала модною з грудня 2015 року. 

«Це була ретельно підготовлена професійна рекламна кампанія, яка охопила мінімум 2 млн підлітків», - сказав співробітник «МегаФона».
Він заявив, що йому «вдалося поспілкуватися з деякими з тих, хто займається доведенням дітей до самогубства. «Вдалося з'ясувати абсолютно точно, на 100%, що це український націоналізм,- несподівано оголосив він. - Ці люди належать до українського націоналізму».
«Ми можемо завести справу проти іноземного громадянина, але у випадку з Україною питання видачі підозрюваного будуть складними», - визнав представник Слідчого комітету.

Нагадаємо, раніше кіберполіція заявила про закриття низки "груп-смерті" в Україні і розповіла, як уберегти дитину від самогубства в соцмережах.