Суспільство
18 лютого 2017
Надзвичайники припускають катаклізми через різке потепління
У зв’язку з вiдлигою у горах східної частини Закарпатської області оголосили про значну лавинну небезпеку.
news-image

Державна служба з надзвичайних сиутацій України попередила, що через суттєве потепління в Україні можливе сходження лавин та підтоплення. Інформує «Є!»,  з посиланням на akcent.org.ua.

У відомстві зазначили, що у зв’язку з вiдлигою у горах східної частини Закарпатської області оголосили про значну лавинну небезпеку. Надзвичайники просять за можливості не виходити у гори.

Крім того, 20-23 лютого на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.), Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) очiкують на пiдйом рiвнiв води на 0,5 – 1,5 м над рiвнеси моря.

Також через льодохiд на дiлянках русел з порушеною пропускною здатнiстю можливе різке підняття рiвнiв води в Туркiвському та Дрогобицькому районах Львiвської областi. При цьому можливе часткове затоплення заплав, угiдь, окремих населених пунктів.

Слід зазначити, що Укргідрометцентр уже оприлюднив прогноз погоди на кілька найближчих днів. Синоптики стверджують, що поки українців і надалі радуватиме тепло.

Так, у суботу, 18 лютого, в Києві очікується невеликий мокрий сніг, вдень з дощем. На дорогах місцями ожеледиця.

Вітер переважно південно-західний, 5-10 м/сек. Температура вночі 1-3° морозу, вдень 1-3° тепла, повідомляє КМДА з посиланням на Укргідрометцентр.

19-20 лютого в Києві очікується мінлива хмарність. Без істотних опадів. Місцями туман, на дорогах ожеледиця. Вітер західний, південно-західний, 3-8 м/сек. Температура вночі 1-3° морозу, вдень 1-3° тепла.

21 лютого в столиці прогнозується помірний, а 22 лютого невеликий мокрий сніг і дощ. Температура 21 лютого вночі 0-2° тепла, вдень 3-5° тепла; 22 лютого вночі та вдень близько 0°.

22 лютого синоптики прогнозують невеликий мокрий сніг майже по всій території України. У столиці вдень очікується від -1° морозу до 1° тепла, у той час як у західних областях середня температура вдень становитиме близько 3,5° тепла.

Читайте також: У Запоріжжі зграї вовків проникають у спальні райони