Головний приз на кінофестивалі «Берлінале» отримав угорський фільм «Тіло і душа»
Ільдіко Еньеді отримала "Золотого ведмедя".
news-image

"Золотого ведмедя", головний приз "Берлінале", отримав угорський фільм "Про тілі і душі" режисера Ільдіко Еньеді, повідомляється на сайті німецького кінофестивалю, передає «Є!».

У фільмі розповідається історія про двох працівників мясобойні і прихід чуда в людське життя.

Гран-прі журі отримала документальна стрічка "Феліс" режисера Алена Гомі, в основі якої історія про співачку, яка працює в одному з барів столиці Конго Кіншаси.

"Срібного ведмедя" за кращу режисуру отримав Фінській режисер Акі Каурісмякі за фільм "Інша сторона надії" про пригоди біженця з Сирії в Фінляндії.

Кращою актрисою визнали кореянку Кім Мін-хи з Південної Кореї, яка зіграла у фільмі "На пляжі вночі на самоті", а кращим актором - німця Георга Фрідріха. Він зіграв у стрічці "Яскраві ночі".

Берлінський міжнародний кінофестиваль проводиться з 1951 року в Німеччині. На відміну від Канського кінофестивалю, Берлінале орієнтований на прогресивний геополітичний кінематограф. Журі приділяє особливу увагу тому, щоб у фестивальній програмі були представлені фільми з усього світу, в тому числі фільми країн колишнього "Східного Блоку".