Політика
28 грудня 2014
Льовочкін: всі звинувачення Януковича - це казки з політичного склепу
Сергій Льовочкін відкинув звинувачення колишнього президента Віктора Януковича в організації розгону студентського Євромайдану вночі 30 листопада 2013 року.
news-image

Екс-глава Адміністрації президента, народний депутат від "Оппозиційного блоку", співвласник групи "Інтер" Сергій Льовочкін відкинув звинувачення колишнього президента Віктора Януковича в організації розгону студентського Євромайдану вночі 30 листопада 2013 року.

Про це повідомляє Є|Єдність.інфо із посиланням  на його заяву, розповсюджену фондом "Нова Україна".

За його словами, винних у злочинах під час Євромайдану встановить слідство, а не Янукович.

"Всіх винних і причетних до розгону студентів на Майдані 30 листопада і до всіх наступних кривавих злочинів на вулицях Києва встановить українське слідство, а не колишній президент, який втік, покинув країну, своїх виборців, фракцію в парламенті та партійців-соратників", - йдеться у заяві Сергія Льовочкіна.

Водночас він заявив, що головною помилкою колишнього президента стала відмова від інтеграції з ЄС.

"Причиною студентського протесту була відмова Януковича від євроінтеграції. По суті, він намагався вкрасти мрію мільйонів українців. Це було однією з головних його помилок", - заявив екс-глава Адміністрації.

"Якщо колишній президент упевнений у своїй невинуватості, нехай приїде до Києва і розповість суспільству та слідству свою версію про те, за чиєю вказівкою діяло керівництво РНБО і МВС, коли розганяло студентський майдан... Взагалі, у мене немає прямих доказів, але є вагомі підстави підозрювати, що всі звинувачення Януковича - це казки з політичного склепу", - заявив народний депутат.

Нагадаємо, колишній президент України Віктор Янукович, який наразі перебуває на території Росії, заявив, що підозрює колишнього главу своєї Адміністрації та співвласника групи "Інтер" Сергія Льовочкіна в організації розгону студентського Євромайдану вночі 30 листопада 2013 року. Про це він заявив у інтерв'ю російській газеті "Аргументы и факты" (АиФ), опублікованому 24 грудня. Екс-президент сказав, що не давав наказу розганяти Майдан, натомість підозрює у цьому Сергія Льовочкіна, який очолював на той час Адміністрацію президента.