Київ
20 лютого 2017
Черепно-мозкова травма, зламаний ніс, руки та пальці: у сутичках в центрі Києва постраждали поліцейські
За фактом травмування правоохоронців розпочато кримінальне провадження.
news-image

Національна поліція почала розслідувати травмування правоохоронців в ході сутичок з учасниками акцій протесту в центрі Києва 19 лютого. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції, передає «Є!»

За фактом травмування правоохоронців під час виконання службових обов’язків розпочато кримінальне провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу, – зазначено в повідомленні поліції.

Водночас глава Нацполіції Сергій Князєв повідомляє про трьох постраждалих правоохоронців.

Дівчині-поліцейській зламали пальці. Іншому – руку. У третього – закрита черепно-мозкова травма і зламаний ніс, – повідомив він у Твіттері.


Як відомо, вдень 19 лютого після акції біля Стели Незалежності у центрі Києва віча на підтримку блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу, учасники заходу попрямували під Адміністрацію президента.

Там учасники акції встановили намет та заявили, що планують залишитися там на ніч і облаштувати "редут". 

Ввечері до урядового кварталу було стягнуто додаткові сили поліції, учасників протестної акції відтіснили від підходів до Банкової та не пропускали назад.

Згодом активісти попрямували на Майдан, де кордон поліції не пропускав учасників "блокадного віча" з Європейської площі на Хрещатик.

Там також виникли сутички, в результаті яких було затримано кількох осіб у камуфляжі, керівника ОУН Коханівського та постраждали близько 10 осіб. 

Усіх затриманих уже випустили з Деснянського райвідділу.

Читайте також: Капелани назвали ім'я бійця, який загинув у неділю на Донбасі
Читайте також: В Таїланді ченці побилися із поліцейськими, є поранені